grup de lucru performant

Toţi cei care lucram în industria ospitalităţii ştim că angajatul este important în organigrama de lucru, dar sunt multe alte aspecte care ajută la formarea echipei. \ grup de lucru performant

Pentru azi am pregătit un material despre cum sa formam un grup de lucru performant intr-un hotel sau restaurant.

M-am intalnit cu multe situatii in care am constatat ca grupul odata format aduce plus valoare si face ca mecanismul de prestare servicii sa functioneze corect.

De ce este nevoie de un grup de lucru consolidat?

Este nevoie de un grup puternic in cadrul organizatiei, pe de-o parte sa avem o comunicare profesională intre cei implicati si pe de alta parte sa rezistam dinamismului ce poate afecta firma.

Uneori credem ca lucrurile pot functiona si in afara grupului.

Chiar incercam sa aducem in discutiile cu managerii ideea de grup, dar nu reusim sa o ducem la bun sfarsit.

Oamenii vin si pleaca, iar grupul este fenomenul din cadrul firmei care stabilizeaza intrarile si iesirile de personal.

In vremurile actuale, oamenii au multe variante la indemana atunci cand vor sa lucreze, sa aiba un job. Acest lucru genereaza si schimbari repetate ale locurilor de munca, in special in randul tinerilor. 

Cei care lucrează în turism se întreabă mereu, ce e de făcut?

Cel mai des se reclama lipsa de interes a angajatilor sau tocmai plecarea acestora daca sunt impinsi pentru formarea grupului.

Trebuie sa punctez faptul ca un grup nu se formeaza cu forta.

https://www.youtube.com/watch?v=7mT3fl9Uvwo&t=336s

Daca ne referim la creativitatea angajatului, acesta are nevoie de curajul de a nu ramane in zona de rutina. Stim ca rutina este buna, dar nu suficienta.

Odata depasit acest moment, prin creativitate angajatul are dorinta de accede la un grup de lucru performant.

Numai prin performanta isi poate dezvolta latura personala ramasa in zona de platou, de confort daunator.

Poate unii dintre voi nu agreeaza iesirea din zona de confort, dar in grup, acolo unde se afla alte persoane, confortul personal nu aduce valoare echipei fiindca inhiba creativitatea.

Creativii găsesc soluţii, când întâmpină dificultăţi, sunt gata să se pună la dispoziţia celorlalţi.

Grup de lucru performant


A doua idee care trebuie discutata atunci cand se vrea formarea unui grup este dezvoltarea personala.

Dezvoltarea ta personală va da valoare echipei tale. Dar, atunci când ai un rol de conducător în echipă, acest lucru e de-a dreptul vital. De ce?

Pentru că poţi transmite mai departe cunoștinţele pe care le ai. \ grup de lucru performant

Este nevoie să te cunoști pe tine pentru a-l cunoaște pe celălalt, pentru a- i transmite ceea ce are nevoie să știe și pentru a-l ajuta să se dezvolte.


A treia componenta , adaptabilitatea, ne obliga sa ne autodepasim.

Spiritul de echipă și rigiditatea personală nu fac casă bună împreună.

Dacă îți dorești să lucrezi bine împreună cu ceilalţi și să fii un bun coleg al echipei tale, trebuie să vrei să te adaptezi.

O caracteristică a oamenilor adaptabili este siguranţa.

Oamenii care nu sunt stabili din punct de vedere emoţional percep orice nouă încercare ca pe o provocare sau ameninţare. Ei întâmpină cu împotrivire sau cu suspiciune venirea oricărui membru mai valoros în echipă și privesc asta ca pe o posibilă înrăutăţire a poziţiei lor sau ca pe o schimbare a modului în care se desfășoară lucrurile.

Prin contrast, oamenii stabili din punct de vedere emoţional nu sunt deranjaţi de schimbarea în sine. Ei evaluează o situaţie nouă sau schimbarea propriilor responsabilităţi pornind de la aspectele pozitive ale acestora.

Mereu ne punem intrebari atunci cand vrem sa ne integram in grupurile de lucru.

Cum raspundem atunci la intrebarile :

Cum reacţionez când dezvoltarea echipei înseamnă schimbarea modului în care gândesc?

Sprijin ideea de grup sau, mai degrabă, prefer ca lucrurile „să fie făcute ca înainte“?

Dacă altcineva, mai bine pregătit decat mine, se alătură echipei, voi accepta oare o altă poziţie in grup?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *