investitori în turism

investitori în turism

investitori in turism

După una rece vine alta, aproape la fel de rece. Preţul în piaţă, la materiale de construcţii şi echipamente hoteliere.

Pauza pandemică în care toţi hotelierii au stat ca pe ace, se prelungeşte cu o perioadă de preţuri mărite la marea majoritate a materialelor de construcţii, echipamente, materii prime. Cu siguranță, este un fenomen pe care toată lumea îl resimte. Cei din Horeca vor trebui de două ori să ofteze. În special investitorii. Aş adăuga un al treilea oftat, dacă ţin cont de lipsa unui program de ajutor financiar pe care ar trebui să-l primească aceștia. Băncile, instituţiile financiare nu şi-au îndreptat deocamdată privirea înspre domeniul hotelier. investitori în turism

 

Dar să revin la ce anume se gândeşte antreprenorul român când vrea să construiască un hotel. La bugetul de investiții, mai mult ca oricând. Şi nu dintr-o manie a cifrelor, ci din cauza faptului că explozia preţurilor dilată într-un mod nerealist estimările. E drept că fiecare îşi ia o marjă de suplimentare a costurilor, însă impactul actual al creşterilor de prețuri devine obsedant. Containerele întârziate, politicile bugetere care sunt detaşate de industria turismului, începerea vacanțelor oamenilor aflaţi la marginea răbdării, ca urmare a perioadei lungi de izolare socială, reducerea proceselor de producție a materialelor de construcţii şi echipamentelor, sunt doar câteva dintre cele mai vizibile motive de creştere a preţurilor.

importanța investițiilor

Cu toate acestea, investiţiile sunt foarte importante pentru refacerea ritmului de acţiune economică. Ele trebuie să îşi croiască drumul cel mai bun, să-şi culeagă opţiunile, mai departe, să-şi încheie stagiul odată pornit.

 

Un lucru e cert, viaţa merge înainte. Hotelurile şi restaurantele odată instituite pe o piaţă a ospitalităţii, nu au motiv de retragere, nici măcar pentru o perioadă scurtă. Ele fac parte din paradoxul crizelor financiare, unde pe un fond real de micşorare a veniturilor, oamenii îşi măresc ponderea în propriile cheltuieli ce contabilizează vizitele în hoteluri şi restaurante. investitori în turism

Sportul, politicul, medicalul, şi orice alt fenomen deja creat, se bucură în continuare de ospitalitatea industriei de turism, indiferent de ce spun statisticile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *